Solo Travelling: Πως να ταξιδεύεις μόνος σου

Το solo travelling είναι μια πρωτοποριακή εμπειρία η οποία μπορεί να σου αλλάξει την ζωή μέσω των χαρών και των προκλήσεων όπου σε αναγκάζουν να αντιμετωπίσεις καταστάσεις μοναξιάς, χαράς και αυθορμητισμού. Σου χαρίζει ένα μείγμα συναισθημάτων όπου θα πρέπει να προσαρμοστείς χωρίς καν να το σκεφτείς.
Solo Travelling: Πως να ταξιδεύεις μόνος σου

Έχεις κουραστεί να δουλεύεις όλο τον χρόνο, να είσαι στο ίδιο περιβάλλον εργασίας, με τα ίδια άτομα, την ίδια ρουτίνα, τις ίδιες κινήσεις κάθε μέρα και θέλεις επιτέλους να φύγεις έστω ένα σαββατοκύριακο για διακοπές στο εξωτερικό αλλά κανένας φίλος σου δεν είναι τόσο αυθόρμητος ώστε να σε ακολουθήσει;

Θεωρείς πως αν πας μόνος σου διακοπές θα χαραμίσεις τα χρήματα σου και δεν θα περάσεις καλά; Ήρθε η ώρα να αντιστραφεί αυτή η σκέψη σου και να καταλάβεις πως το να ταξιδεύεις μόνος σου είναι πολύ πιο διασκεδαστικό και πολύ πιο ενδιαφέρον από το να είσαι με κάποιον φίλο σου.

Και τώρα θα μου πεις: Καλά ρε Τζόρνταν μας δουλεύεις; Τι είναι πιο καλό από το να πας διακοπές με έναν φίλο σου; Εγώ θα σου πω τι είναι πιο καλό με το να πηγαίνεις διακοπές μόνος σου.

Γιατί είναι καλύτερο να είσαι solo traveller;

Solo Travelling: Πως να ταξιδεύεις μόνος σου
© 822640 στο Pexels.com
  1. Ο προορισμός είναι καθαρά δική σου επιλογή.
  2. Δεν χρειάζεται να δημιουργηθούν διαφωνίες για τις ημερομηνίες του ταξιδιού και την επιλογή καταλύματος. Είσαι ευέλικτος να επιλέξεις ότι σου αρέσει και όποτε σου αρέσει.
  3. Δεν δίνεις αναφορά σε κανέναν! Θέλεις να πας στα μουσεία; Θέλεις να χαζέψεις αγελάδες που ονειρευόντουσαν να γίνουν ο Batman; Μπορείς να το κάνεις χωρίς να το σκεφτείς ή να πρέπει να προσαρμοστείς στις προτιμήσεις άλλων ατόμων.
  4. Και το πιο σημαντικό: Ελέγχεις και κοστολογείς το budget σύμφωνα με τις ανάγκες σου.

Αλλά πως θα κάνω εύκολα γνωριμίες ώστε να μοιραστώ τις εμπειρίες μου με έναν τελείως άγνωστο; Διότι είπαμε, να πας διακοπές μόνος σου, αλλά όχι να γίνεις και μοναχός.

Κάνε κράτηση σε Hostel

Hostel στο εξωτερικό
© Nicate Lee

Tα hostel είναι ο πιο εύκολος τρόπος ώστε να κοινωνικοποιηθείς και να μην χρειαστεί να ψάξεις άλλα άτομα για το υπόλοιπο του ταξιδιού σου. Είσαι με άλλα άτομα στο ίδιο δωμάτιο, έχεις ένα σωρό κόσμο για να κοινωνικοποιηθείς στους κοινόχρηστους χώρους και μπορείς να μαγειρέψεις στην κοινόχρηστη κουζίνα ένα παραδοσιακό πιάτο και να το μοιραστείς με κάποιον ώστε να ξεκινήσεις μια συζήτηση από το πουθενά.

Χρησιμοποίησε το Hostelworld

Παρέα σε ξενοδοχείο
© Ketut Subiyanto

Αν κάνεις κράτηση σε hostel από το Hostelworld.com μπορείς να επιτρέψεις στην λειτουργία του την “εμφάνιση επίσκεψης” σου. Όταν το επιτρέπουν και οι άλλοι τότε έχεις δικαίωμα να συμμετέχεις σε ένα ομαδικό chat όπου εμφανίζονται ταξιδιώτες που θα είστε τις ίδιες ημερομηνίες στο ίδιο hostel και μπορείτε να κανονίσετε να πάτε για βόλτες, να φάτε και να πιείτε μέχρι να γίνεται σαν τους αρουραίους τα ξημερώματα.

Έλεγξε την εφαρμογή MeetUp: Social Events & Groups

δραστηριότητες σε ταξίδι

Το MeetUp με έσωσε όταν δούλευα στην Ολλανδία και μου ήταν πολύ δύσκολο να κάνω γνωριμίες ώστε να φύγω από τον φαύλο κύκλο “δουλειά, σπίτι, δουλειά”. Περισσότερο λειτουργεί σε μεγάλες πόλεις διότι έχει περισσότερα events και πιο κοντά στα γούστα σου. Είναι δωρεάν η χρήση του και η συμμετοχή στα events και έχει μια γκάμα από επιλογές.

Η τρελή επιλογή που διάλεξα εγώ ήταν “Είσαι Ολλανδία και δεν έχεις φίλους; Δεν είσαι μόνος σου, υπάρχουν πολλοί που ψάχνουν, οπότε ας μαζευτούμε όλοι μαζί να γνωριστούμε”. Παρεμπιπτόντως το event είχε πολύ απήχηση με ωραίες ιδέες όπως pic-nic, επιτραπέζια παιχνίδια κλπ. Τα υπόλοιπα events ήταν είτε μουσικά, είτε καλλιτεχνικά είτε ότι μπορείς να φανταστείς. Έχει μέχρι και dating events.

Επισκέψου διάφορα Bar

διασκέδαση διακοπές μπαρ

Πήγαινε σε ένα μπαρ που έχει αρκετό κόσμο και μην φοβηθείς να κάνεις την πρώτη κίνηση. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις το θάρρος να ξεκινήσεις μια συζήτηση με μια πολύ άκυρη ερώτηση. Εν τέλει είναι πολύ πιο εύκολο από ότι νομίζεις.

Κάνε δραστηριότητες με άλλους τουρίστες

γνωριμίες στο ταξίδι
© Emily Geibel

Επέλεξε μια τουριστική δραστηριότητα όπως τα Daily Cruises για την ξενάγηση της πόλης, ώστε να βρεθείς σε ένα group τουριστών όπου σίγουρα θα υπάρχει κάποιο “θύμα” που θα είναι μόνο του για να πετάξεις την πετονιά να ψαρέψεις μια συζήτηση με μια χαζή πρόφαση ώστε να καταλήξετε να περάσετε το υπόλοιπο της ημέρας μαζί. Εξάλλου όλοι οι solo travellers ψάχνουν random τυπάκια για να δημιουργήσουν ιστορίες.


Με τις παραπάνω συμβουλές, είναι πιο εύκολο να κάνεις γνωριμίες παρά να τηγανίζεις πατάτες. Όταν ταξιδεύεις μόνος σου “αναγκάζεσαι” να κάνεις καινούριες γνωριμίες ώστε να εμπλουτίσεις το ταξίδι σου με καινούριες κουλτούρες, να ακούσεις διαφορετικές απόψεις και να αντικρίσεις καινούρια στυλ, ώστε να ανοίξει το μυαλό σου και να διαμορφώσει τον χαρακτήρα σου σε μια καλύτερη έκδοση του εαυτού σου.


Discover more from Travel Brothers

Subscribe to get the latest posts to your email.

Ιορδάνης Σακαλάκης (Jordan Sakalakis) Travel Brothers
Αρθρογράφος

Ιορδάνης Σακαλάκης

Με την τρέλα για ταξίδια να κυλάει στο αίμα του, ο Ιορδάνης έχει ταξιδέψει αρκετές χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ωτοστόπ. Έχει εργαστεί σε πολλαπλές χώρες, έχει γνωρίσει εκατοντάδες ανθρώπους και μέσα από το Travel Brothers μοιράζεται όλες τις μοναδικές ιστορίες και εμπειρίες που μάζεψε απ’ τα ταξίδια του.
Social:

Σχολιάστε