Βουδαπέστη: Πως Να Γλυτώσεις Λεφτά

Η κάθε χώρα έχει την δικιά της ομορφιά αλλά και την δικιά της ακρίβεια. Θέλεις να πας διακοπές αλλά ανησυχείς για τα χρήματα και προσπαθείς να καταφύγεις στις φθηνές επιλογές. Λοιπόν βρήκες το άρθρο σου!
Ουγγαρία Χρήματα - Ιορδάνης Σακαλάκης

Πάντα θέλεις να πηγαίνεις στα καλύτερα μέρη, να τρως τα καλύτερα φαγητά, να μυρίζεις την αρχιτεκτονική της πόλης, να γεύεσαι το πιο ωραίο κρασί αλλά και να πληρώνεις όσα λιγότερα μπορείς. Γίνεται; Όχι πάντα. Αυτό που γίνεται όμως είναι να γνωρίζεις που μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα είτε γιατί θέλεις να τα επενδύσεις σε διαφορετικό γούστο του ταξιδιού σου είτε γιατί δεν μπορείς να χαλάσεις παραπάνω.

Σε κάθε προορισμό που επιλέγουμε πάντα ευχόμασταν να ξέρουμε τι να αποφύγουμε ή τις συνήθειες των ντόπιων οι οποίες είναι πιο ποιοτικές και πιο φθηνές από τις τουριστικές παγίδες που συνήθως πέφτεις. Παρακάτω θα σου δώσω συμβουλές πως να εξοικονομήσεις χρόνο, χρήμα, ποια διαμονή να επιλέξεις, ποια εστιατόρια να εκτιμήσεις και τι να μην κάνεις.

 1. Επίσκεψη στο Fisherman’s Bastion

  Βουδαπέστη: Πως Να Γλυτώσεις Λεφτά

  Μην πάρεις το τραινάκι που σε ανεβάζει επάνω. Θα πρέπει να πληρώσεις δύο διαδρομές για να ανέβεις και να κατέβεις. Ο δρόμος που θα ακολουθήσεις είναι δεξιά από το τραινάκι, θα ανέβεις τα σκαλιά και θα διασχίσεις το μονοπάτι. Η διαδρομή είναι πολύ πιο όμορφη και θα εξοικονομήσεις χρήματα.

 2. Συγκοινωνίες

  Βουδαπέστη: Πως Να Γλυτώσεις Λεφτά

  Αν κάτσεις ένα τριήμερο στην Βουδαπέστη τότε το καλύτερο εισιτήριο που μπορείς να πάρεις είναι το 72-hour με 4150 HUF (10,86€) το οποίο το χρησιμοποιείς για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς για όσες χρήσης χρειάζεσαι.

 3. Φαγητό

  Βουδαπέστη: Πως Να Γλυτώσεις Λεφτά

  Το φαγητό στην Βουδαπέστη είναι αρκετά ακριβό χόμπι εάν δεν ξέρεις που να πας. Προφανώς υπάρχουν και οι τουριστικές παγίδες όπως το Magic Restaurant που είναι theme από Harry Potter και θα πληρώσεις την εμπειρία που σου προσφέρει αλλά υπάρχουν και πολύ οικονομικά εστιατόρια. Καλό θα ήταν να γνωρίζεις πως το Caravan σου προσφέρει πολλά είδη επιλογής αλλά οι τιμές είναι x3.

  Δύο εστιατόρια που επισκέφθηκα και οι τιμές ήταν καταπληκτικές είναι το Frici Papa όπου το προσωπικό ήταν ευγενέστατο και το φαγητό πάρα πολύ τίμιο με ουγγαρέζικη κουζίνα και η δεύτερη επιλογή είναι το Drum Cafe το οποίο έχει φθηνό φαγητό αλλά μέσα στην τιμή σου προσθέτουν αναγκαστικά 10% φιλοδώρημα για το προσωπικό. Είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις αλλά οι τιμές που σου παρέχουν είναι πολύ χαμηλότερες από πολλά άλλα μέρη. Να σημειώσω πως σε κανένα από τα δύο δεν έχω κάνει ποτέ κράτηση και πάντα έβρισκα χώρο να καθίσω.

 4. Διαμονή

  Βουδαπέστη: Πως Να Γλυτώσεις Λεφτά

  Σε αυτό δυστυχώς δεν μπορώ να τοποθετηθώ απόλυτα διότι είναι το ποιες ανάγκες έχει ο καθένας. Προσωπικά επιλέγω τα hostels διότι μου αρέσει να γνωρίζω κόσμο και οι τιμές είναι ασυναγώνιστες. Για όσους δεν θέλουν να διαμένουν με άλλους στον ίδιο χώρο τότε θα πρέπει να καταφύγουν σε airbnb.

 5. Πληρωμές

  Βουδαπέστη: Πως Να Γλυτώσεις Λεφτά

  Οι πληρωμές με κάρτα από Ελλάδα κρατάνε πολύ υψηλά fees και θα σπαταλήσετε αρκετά ικανοποιητικό ποσό μόνο σε αυτό. Οπότε οι επιλογές είναι δύο: είτε θα έχετε μετρητά από την Ελλάδα και θα τα ανταλλάξετε στην Βουδαπέστη (προσοχή υπάρχουν και καταστήματα με αλλαγή χρημάτων χωρίς fees) είτε θα φορτώσετε χρήματα στην Revolut κάρτα σας όπου τα fees είναι σχεδόν ανύπαρκτα.

 6. Νησί της Μαργαρίτας

  Βουδαπέστη: Πως Να Γλυτώσεις Λεφτά

  Δεν χρειάζεται να νοικιάσεις τα αυτοκίνητα με τα πετάλια τα οποία θα σου κοστίσουν τουλάχιστον τέσσερα γεύματα κατά την διάρκεια των διακοπών σου. Επέλεξε να νοικιάσεις ποδήλατο το οποίο θα το βρεις κατά την είσοδο σου στο νησί. Θα απολαύσεις περισσότερο την βόλτα σου στη φύση, θα βγάλεις φωτογραφίες και δεν θα σε πιέζει ο χρόνος για να γυρίσεις.

 7. Κρουαζιέρα με τα Daily Cruises στον Ποταμό Δούναβη

  Βουδαπέστη: Πως Να Γλυτώσεις Λεφτά

  Κάνε μια πολύ καλή έρευνα στο ποια εταιρία θα επιλέξεις να κάνεις την κρουαζιέρα σου. Υπάρχουν εταιρίες που είναι έως και τρεις φορές μικρότερη η τιμή από τις περισσότερες. Μην ενθουσιάζεσαι με τις υποσχέσεις που θα σου δώσουν γιατί ο καθένας το ψωμί του κοιτάει να βγάλει εν τέλη.

 8. Μην πας στα Bar Crawl

  Βουδαπέστη: Πως Να Γλυτώσεις Λεφτά

  Στα οργανωμένα Bar Crawls που γίνονται συνήθως ως events από Hostels είναι πανάκριβα και η μόνη εμπειρία που προσφέρουν είναι η κοινωνικοποιήσει που μπορείς να την βρεις δωρεάν πανεύκολα μέσω group chats.

 9. Θερμά Λουτρά

  Βουδαπέστη: Πως Να Γλυτώσεις Λεφτά

  Όλοι γνωρίζουμε πως η Βουδαπέστη είναι πολύ διάσημη για τα θερμά λουτρά της και σίγουρα όλοι θέλουν να τα επισκεφθούν. Αν λοιπόν είσαι ένας από αυτούς τότε σου προτείνω να πάρεις μαζί σου πετσέτα και σαγιονάρες τα οποία είναι υποχρεωτικά για να είσαι στον χώρο. Αν δεν το κάνεις τότε δυστυχώς θα πρέπει να αγοράσεις από μέσα και οι τιμές δεν είναι και τόσο ευχάριστες.


Discover more from Travel Brothers

Subscribe to get the latest posts to your email.

Ιορδάνης Σακαλάκης (Jordan Sakalakis) Travel Brothers
Αρθρογράφος

Ιορδάνης Σακαλάκης

Με την τρέλα για ταξίδια να κυλάει στο αίμα του, ο Ιορδάνης έχει ταξιδέψει αρκετές χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ωτοστόπ. Έχει εργαστεί σε πολλαπλές χώρες, έχει γνωρίσει εκατοντάδες ανθρώπους και μέσα από το Travel Brothers μοιράζεται όλες τις μοναδικές ιστορίες και εμπειρίες που μάζεψε απ’ τα ταξίδια του.
Social:

Σχολιάστε