Πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνω στην σεζόν

Όλα τα "όχι" της σεζόν μέσα από ένα άρθρο, ώστε να είσαι σωστός απέναντι στους συνανθρώπους σου, στην δουλειά και τους εργοδότες σου. Σε κανέναν άλλωστε δεν αρέσει αυτός ο τύπος/ισσα.
Σεζόν Ελλάδα

Είναι κακή η σεζόν μόνο για τους εργαζομένους ή και για τους εργοδότες;
Πολλές φορές υπάρχει προσωπικό που καθιστά την ζωή ενός εργοδότη και των συναδέλφων του περίπλοκη βάζοντας τους σε δύσκολη θέση. Οπότε έκανα μια λίστα που αναφέρει Τι να ΜΗΝ κάνεις στην σεζόν.

1. Μην εξαφανίζεσαι τελευταία στιγμή

Σερβιτόρος
Φωτογραφία από: Serg Alesenko

Όταν κάνεις μια συνέντευξη με έναν εργοδότη και είσαι ευχαριστημένος από την προσφορά που σου κάνει ενώ παράλληλα δέχεσαι την εργασία και έχετε κλείσει μια όμορφη συμφωνία ΜΗΝ εξαφανιστείς δύο-τρεις μέρες πριν αρχίσει η σεζόν και σταματήσεις να σηκώνεις τα τηλέφωνα. Αν το μετάνιωσες μπορείς να ενημερώσεις δύο βδομάδες νωρίτερα ώστε να μην προκαλέσεις ζημιά από έλλειψη προσωπικού. Ο συγκεκριμένος εργοδότης στηρίχτηκε στην συμφωνία σας και εξαιτίας σου θα υπάρξει δυσκολία στην λειτουργία του πόστου.

2. Μην πηγαίνεις για δουλειά και κάνεις τον τουρίστα

Τουρίστας
Φωτογραφία από: RODNAE Productions

Όταν πηγαίνεις για εργασία το καλοκαίρι είναι αυτονόητο ότι το περιβάλλον εργασίας θα είναι πιο πιεστικό λόγω τουρισμού. Παρόλα αυτά αν δεν έχεις διάθεση να εργαστείς επιβαρύνεις το πόστο σου σε κάποιον άλλον εργαζόμενο με αποτέλεσμα να κουράζετε άσκοπα. Οι σχέσεις σου θα καταστραφούν τόσο με τον εργοδότη όσο και με το προσωπικό.

3. Σταμάτα να γκρινιάζεις

Κακός εργαζόμενος
Φωτογραφία από: Andrea Piacquadio

Μην γκρινιάζεις για τα πάντα! Μην γκρινιάζεις επειδή έχει πολύ δουλειά ή επειδή πρέπει να βοηθήσεις κάποια στιγμή σε ένα άλλο πόστο που έχει μείνει πίσω. Υπάρχει μια ομαδική εργασία που αν βγει με οργάνωση και καλή διάθεση στο τέλος της ημέρας θα είστε όλοι χαρούμενοι. Επίσης κανένας δεν θέλει να χαλάσει την διάθεση του επειδή ο ίδιος δεν είσαι σε mood.

4. Τα θέλεις όλα δωρεάν

Ποτά
Φωτογραφία από: Min An

Δυστυχώς δεν γίνεται να έχουμε τα πάντα τζάμπα. Ναι, να πιείς το καφεδάκι σου, να πιείς και δεύτερο, το απογευματάκι πάρε και το ποτάκι σου, φάε και το γεύμα που σου παρέχει ο εργοδότης αλλά μην κάνεις υπερκατανάλωση την κάβα και την διατροφή διότι αν το κάναμε όλοι τότε καλύτερα να έκλεινε το μαγαζάκι. Πρέπει να γνωρίζεις τα όρια του σεβασμού σχετικά με το πόσο πρέπει να καταναλώσεις κάτι.

5. Μην αργείς ή ρίχνεις πιστόλι συνέχεια

Άργησες στην δουλειά
Φωτογραφία από: Jacob Sierra

Το να αργήσουμε στην δουλειά ή να μην ξυπνήσουμε για να πάμε είναι κάτι ανθρώπινο που συμβαίνει σε όλους μας. Όταν γίνεται μία δύο φορές είναι ανεκτό αλλά εάν γίνεται σε τακτική βάση και το έχεις κάνει χόμπι τότε επιβαρύνεις τους εργαζομένους που πρέπει να καλύψουν την θέση σου αλλά και τον εργοδότη που βλέπει την δυσλειτουργία του πόστου το οποίο έχεις αναλάβει. Καλύτερα να είσαι τυπικός για να μην χάσεις το δίκιο σου σε κάποια κατάσταση που θα πρέπει να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.

6. Σεβασμός στο περιβάλλον διαμονής

Διαμονή
Φωτογραφία από: Caio Rios Matusalem

Ο χώρος διαμονής που σου προσφέρει ο εργοδότης είναι το σπίτι σου για έξι μήνες. Κράτησε το καθαρό, σεβάσου τους συγκατοίκους σου και μην προκαλείς ζημιές που μπορούν να επιβαρύνουν είτε εσένα είτε τον εργοδότη οικονομικά.

Το συγκεκριμένο άρθρο έχει γραφτεί για να δεις σφαιρικά όλο το περιβάλλον εργασίας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας εργοδότης κάθε σεζόν. Να είσαι τυπικός, να σέβεσαι και αν χρειαστεί κάποια στιγμή να διεκδικήσεις το δίκιο σου τουλάχιστον να το κάνεις επαγγελματικά χωρίς να έχουν λόγους να αντεπιτεθούν στο αίτημα σου.


Discover more from Travel Brothers

Subscribe to get the latest posts to your email.

Ιορδάνης Σακαλάκης (Jordan Sakalakis) Travel Brothers
Αρθρογράφος

Ιορδάνης Σακαλάκης

Με την τρέλα για ταξίδια να κυλάει στο αίμα του, ο Ιορδάνης έχει ταξιδέψει αρκετές χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ωτοστόπ. Έχει εργαστεί σε πολλαπλές χώρες, έχει γνωρίσει εκατοντάδες ανθρώπους και μέσα από το Travel Brothers μοιράζεται όλες τις μοναδικές ιστορίες και εμπειρίες που μάζεψε απ’ τα ταξίδια του.
Social:

Σχολιάστε