Πως θα βρω την ιδανική εργασία για καλοκαιρινή Σεζόν

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις προτού ξεκινήσεις να στέλνεις το βιογραφικό σου για να βρεις εργασία για την καλοκαιρινή σεζόν.
Εργασία Σεζόν

Περισσότερο τους νέους αλλά και τις μεγαλύτερες ηλικίες τους αφορά το πως θα βρούνε μια καλοκαιρινή εργασία χωρίς να τους εκμεταλλεύονται, το περιβάλλον εργασίας να είναι ευχάριστο και η διαμονή σε συνδυασμό με την διατροφή να είναι σε ανθρώπινα επίπεδα.

Έχουμε φτάσει στην εποχή που υπάρχουν χιλιάδες ακάλυπτες κενές θέσεις εργασίας στην σεζόν με αποτέλεσμα οι εργοδότες να δυσκολεύονται να τρέξουν την επιχείρηση τους ωστόσο είναι η ευκαιρία σου να εκμεταλλευτείς το γεγονός πως πλέον αυτοί σε έχουν ανάγκη και όχι εσύ αυτούς.

δουλειά καλοκαίρι

Καταρχάς να αναφέρω πως δυστυχώς είναι πολύ σπάνιο να βρούμε τον συνδυασμό όλων των παραπάνω παρόλα αυτά υπάρχουν μερικές συμβουλές ώστε να ανακαλύψεις τα πιο καλά.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά:

Στην συνέντευξη μπορείς να διακρίνεις αν ο εργοδότης είναι φιλικός, αν μασάει τα λόγια του και πως αντιδράει στις ερωτήσεις σου. Αν είναι νευρικός ή απότομος από την συνέντευξη τότε φαντάσου εν ώρα εργασίας πως θα σου συμπεριφέρεται. Πατάς ένα Χ και συνεχίζεις στην επόμενη συνέντευξη.

Διαπραγματεύσου την τιμή της εργασίας σου. Φεύγεις από το σπίτι σου για να ξενιτευτείς σε ένα περιβάλλον με διαφορετική διαμονή, διατροφή και τρόπο ζωής. Ο εργοδότης σου πολύ πιθανόν κάθε καλοκαίρι να πλουτίζει οπότε μην λυπηθείς να κάνεις μια προσφορά στην οποία πιστεύεις ότι σου αναλογεί. Μπορεί εσύ σαν προσωπικότητα επειδή ξέρεις ότι είσαι εργατικός να τιμολογείς τον εαυτό σου για παράδειγμα 1500€. Στην συνέντευξη μόλις σου αναφέρει λιγότερα χρήματα τότε κάνεις ξεκάθαρο ότι δεν αφήνεις το σπίτι σου για λιγότερα από αυτά που ζητάς. Κάποιες φορές πιάνει, κάποιες άλλες όχι. Δεν σε ενδιαφέρει, πας παρακάτω.

Καλοκαιρινή σεζόν

Επίσης πολλές φορές ο εργοδότες θα αναφερθεί στα Tips που θα παίρνεις. Θα σου πει ότι προσφέρει 800-1000€ αλλά τα Tips είναι 1500€ και πάνω. Μην πέσεις σε αυτήν την παγίδα διότι τα Tips δεν είναι ένα σταθερό πόσο και υποτίθεται πως δεν ενδιαφέρει τον εργοδότη τα πόσα Tips παίρνεις εσύ. Είναι δικά σου χρήματα και του υπόλοιπου προσωπικού τα οποία τα κερδίζετε με την ευγενική και ποιοτική εργασία που προσφέρετε. Ο εργοδότης πρέπει να σε πληρώσει για την εργασία που προσφέρεις και η επιβράβευση των Tips είναι μία σχέση μεταξύ Εργαζομένου – Πελάτη και όχι μεταξύ Εργοδότη – Πελάτη.

Επιπλέον μην παραβλέψεις να μάθεις τις ώρες και τις ημέρες εργασίας. Πρέπει να είναι σαφές το εργατικό πρόγραμμα και σε περίπτωση που προκύψουν υπερωρίες να γίνει ξεκάθαρο πως θα καλυφθούν οικονομικά.

Ρώτησε για την συνθήκες διαμονής! Πολύ σημαντικό να γνωρίζεις σε τι κατάσταση είναι η διαμονή σου, πόσο μακριά είναι από την εργασία σου, πόσο μεγάλο είναι το σπίτι, με πόσα άτομα θα μένεις και αν θα υπάρχει ζεστό νερό και Wifi. Αν σε βάλει σε μία τρώγλη με τέσσερα άτομα τότε σίγουρα δεν είναι ο ιδανικός εργοδότης.

Σε περίπτωση που φτάσεις στον χώρο εργασίας και αντιληφθείς πως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και πως εργοδότης αθέτησε την συμφωνία του τότε μην φοβάσαι να φύγεις. Πολύ πιθανόν στο δίπλα μαγαζί να ψάχνουν άτομα για εργασία. Μην του δίνεις την ευκαιρία να σε εκμεταλλευτεί επειδή έχεις ήδη πάει και μην φοβάσαι να διεκδικήσεις τα αυτονόητα.

Να θυμάσαι πάντα πως για να πλουτίσει ο εργοδότης χρειάζεται εργατικά χέρια. Αν δεν υπάρχουν εργαζόμενοι δεν μπορεί να λειτουργήσει η επιχείρηση. Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να εργαστεί σε συνθήκες σκλαβιάς και μην διαπραγματεύεσαι συμφωνίες που δεν σου αξίζουν. Η καλύτερη συμβουλή που έχω να δώσω είναι πως πρέπει να έχεις θράσος σε ότι σου αναλογεί διότι το θράσος του κακού εργοδότη δεν έχει ίχνος ντροπής.


Discover more from Travel Brothers

Subscribe to get the latest posts to your email.

Ιορδάνης Σακαλάκης (Jordan Sakalakis) Travel Brothers
Αρθρογράφος

Ιορδάνης Σακαλάκης

Με την τρέλα για ταξίδια να κυλάει στο αίμα του, ο Ιορδάνης έχει ταξιδέψει αρκετές χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ωτοστόπ. Έχει εργαστεί σε πολλαπλές χώρες, έχει γνωρίσει εκατοντάδες ανθρώπους και μέσα από το Travel Brothers μοιράζεται όλες τις μοναδικές ιστορίες και εμπειρίες που μάζεψε απ’ τα ταξίδια του.
Social:

Σχολιάστε