Πως θα βρω εργασία την καλοκαιρινή σεζόν χωρίς προϋπηρεσία;

Είσαι νέος ή φοιτητής και ψάχνεις εργασία για το καλοκαίρι ώστε να μαζέψεις κάποια χρήματα για τις σπουδές σου και τα προσωπικά σου έξοδα για τον χειμώνα αλλά δεν έχεις προϋπηρεσία και η αυτοπεποίθηση σου είναι στα πατώματα; Σου έχω την λύση για σίγουρα αποτελέσματα. Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθώ κυρίως στο κομμάτι του Service το οποίο γνωρίζω κιόλας. Οπότε αν ψάχνεις για Σερβιτόρος μείνε εδώ! Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να πας να αγοράσεις έναν δίσκο και άνοιξε το Youtube απευθείας. Ψάξε για tutorials το πως να κρατάς έναν δίσκο. Για αρχή βάλε πλαστικά ποτήρια ... Διάβασε τη συνέχεια...
Σερβιτόρος
Φωτογραφία από: ELEVATE

Είσαι νέος ή φοιτητής και ψάχνεις εργασία για το καλοκαίρι ώστε να μαζέψεις κάποια χρήματα για τις σπουδές σου και τα προσωπικά σου έξοδα για τον χειμώνα αλλά δεν έχεις προϋπηρεσία και η αυτοπεποίθηση σου είναι στα πατώματα; Σου έχω την λύση για σίγουρα αποτελέσματα.

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθώ κυρίως στο κομμάτι του Service το οποίο γνωρίζω κιόλας. Οπότε αν ψάχνεις για Σερβιτόρος μείνε εδώ!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να πας να αγοράσεις έναν δίσκο και άνοιξε το Youtube απευθείας.

μάθε να κρατάς δίσκο
Φωτογραφία από: Ainis Jankauskas

Ψάξε για tutorials το πως να κρατάς έναν δίσκο. Για αρχή βάλε πλαστικά ποτήρια με λίγο νερό. Θα τα βάζεις και θα τα βγάζεις αρκετές φορές και μόλις πιάσεις το κολάι ξεκίνα να περπατάς ώστε να συνηθίσεις την ιδέα του δίσκου. Μόλις νιώσεις ότι εξοικειώνεσαι τότε γέμισε τα πλαστικά ποτήρια με φουλ νερό. Αργότερα αντικατέστησε τα με γυάλινα ποτήρια, μετά με ποτήρια μπύρας τα οποία είναι πιο βαριά. Αν σου πέσει ο δίσκος μην χάσεις την αυτοπεποίθηση σου διότι πέφτει και στον καλύτερο σερβιτόρο, εξάλλου τα λάθη είναι ανθρώπινα και συμβαίνουν σε όλους.

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να διαβάσεις και να μάθεις τις αρμοδιότητες ενός Σερβιτόρου και ενός Βοηθού Σερβιτόρου ώστε να γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις. Σε κάθε επιχείρηση ψιλό αλλάζουν οι αρμοδιότητες αλλά πάντα έχουν κοινά σημεία. Πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά τις υποχρεώσεις που θα έχεις.

Αφού έχεις μάθει τον δίσκο και έχεις κατανοήσει την δουλειά που πρέπει να κάνεις τότε έφτασε η ώρα της επίθεσης. Φτιάχνεις το βιογραφικό σου και το στέλνεις συνοδευόμενο με ένα μήνυμα που θα πείσει τον εργοδότη ή το HR Department να σε καλέσουν για συνέντευξη ακόμη και ας μην έχεις προϋπηρεσία. Το κόλπο σε αυτήν την φάση είναι πως μπορεί να μην έχεις προϋπηρεσία αλλά έχεις κάνει μια προετοιμασία την οποία πρέπει να την εκμεταλλευτείς υπέρ σου. Δεν είσαι πλέον ένας τυχαίος που δεν γνωρίζει τίποτα αλλά ένας αποφασιστικός νέος που έχει κάνει προετοιμασία για να διεκδικήσει την θέση.

ψάξε για εργασία
Φωτογραφία από: Oleksandr Pidvalnyi

Παράδειγμα email που θα μπορούσες να στείλεις:

Καλημέρα σας,

Ονομάζομαι Ιορδάνης Σακαλάκης και είμαι Χ χρονών.
Ενδιαφέρομαι για εργασία στην επιχείρηση σας στο πόστο του Βοηθού Σερβιτόρου για την καλοκαιρινή σεζόν. Δεν διαθέτω προϋπηρεσία αλλά έχω μάθει να κρατάω δίσκο όπως επίσης έχω διαβάσει και για τις αρμοδιότητες της εργασίας. Κατέβαλλα προσωπική προσπάθεια στην εκμάθηση του πόστου ώστε να έρθω προετοιμασμένος για εργασία με σκοπό την γρήγορη προσαρμοστικότητα μου στο περιβάλλον εργασίας όπως επίσης και στην εξέλιξη μου.
Πιστεύω πως ταιριάζω να εργαστώ στην επιχείρηση σας διότι με τις γνώσεις και την ποιοτική εξυπηρέτηση που παρέχετε στον επισκέπτη σας θα είναι μια υπέροχη εμπειρία για εμένα ώστε να εξελιχθώ και να προσφέρω το καλύτερο δυνατόν.
Είμαι μία κοινωνική και ευχάριστη προσωπικότητα με πολύ διάθεση για εργασία και σας διαβεβαιώνω πως αν με επιλέξετε δεν θα το μετανιώσετε.

Θα χαρώ πολύ για μια συνέντευξη ώστε να μπορέσουμε να γνωριστούμε και να σας αναφέρω τα κίνητρα μου.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Με εκτίμηση,

Ιορδάνης Σακαλάκης

Δεν χρειάζεται να γράψεις ακριβώς ότι βλέπεις αλλά ότι αισθάνεσαι. Ο εργοδότης θέλει να δει ένα ελκυστικό μήνυμα το οποίο μετά θα μπορείς να στηρίξεις και στην συνέντευξη που θα κάνεις, οπότε να είσαι ειλικρινείς.

Συμβουλή 1η: Στείλε το βιογραφικό σου όπου σε ενδιαφέρει είτε ζητάνε προϋπηρεσία είτε όχι. Εγώ είχα έναν χρόνο προϋπηρεσία σε μια καφετέρια και είδα αγγελία για 5* ξενοδοχείο που ζητούσε τρία χρόνια προϋπηρεσία σε ξενοδοχεία. Παρόλα αυτά έστειλα το βιογραφικό μου με ένα ωραίο μήνυμα, έκανα την συνέντευξη και με δέχτηκαν. Προϋπηρεσία έχουν πολλοί αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι όλοι καλοί.

Συμβουλή 2η: Μην περιμένεις τρελό μισθό. Θα είναι η πρώτη σου δουλειά και σε πρώτη φάση πρέπει να χτίσεις μια εμπειρία που αργότερα θα μπορείς να την κοστολογήσεις. Εξάλλου αν όντως εξελιχθείς πολύ καλά μπορείς να διαπραγματευτείς μια καλύτερη τιμή για high season (Ιούλιο-Αύγουστο) αλλά για αρχή δεν χρειάζεται να βιάζεσαι. Όλοι από κάπου ξεκινάμε.


Discover more from Travel Brothers

Subscribe to get the latest posts to your email.

Ιορδάνης Σακαλάκης (Jordan Sakalakis) Travel Brothers
Αρθρογράφος

Ιορδάνης Σακαλάκης

Με την τρέλα για ταξίδια να κυλάει στο αίμα του, ο Ιορδάνης έχει ταξιδέψει αρκετές χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ωτοστόπ. Έχει εργαστεί σε πολλαπλές χώρες, έχει γνωρίσει εκατοντάδες ανθρώπους και μέσα από το Travel Brothers μοιράζεται όλες τις μοναδικές ιστορίες και εμπειρίες που μάζεψε απ’ τα ταξίδια του.
Social:

Σχολιάστε