Πως μπορώ να μαζέψω χρήματα;

Αν είσαι τολμηρός, δουλεύεις σεζόν, δεν έχεις υποχρεώσεις για να σε κρατάνε πίσω και μπορείς να βγεις από το comfort zone σου τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα.
πως θα βγάλω λεφτά
Φωτογραφία από: Oleksandr Pidvalnyi

Θέλεις να βγάλεις αρκετά χρήματα ώστε να μπορέσεις να αποταμιεύσεις το μεγαλύτερο ποσοστό τις μισθοδοσίας σου και να χτίσεις ένα ικανοποιητικό budget σε συντομότερο χρονικό διάστημα από ότι φανταζόσουν;

Αν είσαι τολμηρός, δουλεύεις σεζόν, δεν έχεις υποχρεώσεις για να σε κρατάνε πίσω και μπορείς να βγεις από το comfort zone σου τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα.

Πως μπορώ να μαζέψω χρήματα;
Φωτογραφία από: Mikhail Nilov

Πρώτα από όλα για να αρχίσεις να αποταμιεύεις χρήματα πρέπει να καταλάβεις πως πρέπει να κάνεις πολλές θυσίες τις οποίες πολύ πιθανόν είτε να μην τις είχες σκεφτεί είτε να μην θέλεις να τις δεχτείς. Μερικές από αυτές είναι:

  • Να θυσιάσεις το σπίτι σου σε περίπτωση που νοικιάζεις.
Πως μπορώ να μαζέψω χρήματα;
Φωτογραφία από Andrea Piacquadio

Η ενοικίαση κατοικίας συνοδευόμενη από τους λογαριασμούς έχει ένα μεγάλο κόστος το οποίο θα σου στερήσει ένα καλό ποσοστό από την μισθοδοσία σου. Το που θα μένεις θα συζητηθεί παρακάτω.

  • Να στερηθείς την οικογένεια και τους φίλους σου.
Πως μπορώ να μαζέψω χρήματα;
Φωτογραφία από: Lucas Andrade

Όταν αποφασίζεις ότι θέλεις όλα τα χρήματα της μισθοδοσίας σου να καταλήγουν στην τσέπη σου προφανώς και ξέρεις ότι θα είσαι μακριά από τον τόπο κατοικίας σου για αρκετό καιρό.

  • Να ξεχάσεις την διασκέδαση.
Πως μπορώ να μαζέψω χρήματα;
Φωτογραφία από: Wendy Wei

Τέρμα τα ξενύχτια, το αλκοόλ και η διασκέδαση τα οποία κοστίζουν σε κάθε έξοδο πολύ παραπάνω από το “θα βγω για ένα πότο”. Ο κολλητούς μου μου έλεγε πάντα “θα περάσεις άσχημα τώρα για να περάσεις καλύτερα μετά”. Φυσικά και δεν χρειάζεται να είσαι υπερβολικός και να καταπιέζεις τον εαυτό σου μόνο στην εργασία. Άνθρωποι είμαστε.

Αν μπορείς να δεχτείς αυτά τα κριτήρια τότε αντιλαμβάνεσαι πως ήρθε η ώρα να κάνεις μια αλλαγή στην ζωή σου.

Ποιος είναι όμως ο τρόπος ώστε να μπορέσεις να αποταμιεύσεις χρήματα;

Πως μπορώ να μαζέψω χρήματα;
Φωτογραφία από: Towfiqu Barbhuiya

Όσο δύσκολο και να ακούγεται πρέπει να υιοθετήσεις την εποχιακή απασχόληση όλους τους μήνες του χρόνου διότι αν ξέρεις να κοστολογείς τον εαυτό σου και να αναγνωρίζεις τις σωστές ευκαιρίες εργασίας από άποψη μισθοδοσίας τότε σίγουρα μπορείς να κλείσεις συμφωνίες πάνω από 1.800€ για όλους τους μήνες του χρόνου.

Και θα μου πεις τώρα: Μα ρε Τζόρνταν η εποχιακή απασχόληση στην Ελλάδα είναι μέχρι και 6 μήνες, τους υπόλοιπους τι θα κάνω; Και θα σου πω: Τους υπόλοιπους μήνες κλείνεις μια εποχιακή εργασία στο εξωτερικό με πληρωμένη διαμονή και διατροφή ώστε να συνεχίσεις να μην έχεις έξοδα και ο μισθός σου να παραμένει αρκετά υψηλός.

Φαντάσου λοιπόν να έχεις ολοκληρώσει μια καλοκαιρινή σεζόν που κάθε μήνα καθάριζες από μισθοδοσία και tips 2.500€ και επιτόπου φύγεις για χειμερινή σεζόν στην οποία θα συνεχίσεις να βγάζεις 2.500€ χωρίς απολύτως κανένα ακριβοπληρωμένο έξοδο. 2.500€ x 12 μήνες = 30.000€ / ετησίως. Αυτό το ποσό φυσικά είναι μεταβαλλόμενο διότι υπάρχουν διάφορα βασικά έξοδα όπως τα εισιτήρια μετακίνησης, το σούπερ μάρκετ και τις προσωπικές ανάγκες που έχεις σαν άνθρωπος να καλύψεις.

Παρόλα αυτά γλυτώνεις τα έξοδα κατοικίας και ένα μεγάλο ποσοστό στα έξοδα της διατροφής δίνοντας σου την δυνατότητα να διαχειριστείς και να κρατήσεις ένα πόσο το οποίο δεν θα μπορούσες να αποταμιεύσεις ούτε σε πέντε χρόνια ζώντας στην Αθήνα με μια δουλειά του μεροκάματου πείνας.

Πως μπορώ να μαζέψω χρήματα;
Φωτογραφία από: Quark Studio

Χειμερινή εποχιακή εργασία μπορείς να βρεις πολύ εύκολα κάνοντας απλώς ένα google search με λέξεις κλειδιά. Οι χώρες που ζητάνε εποχιακό χειμερινό προσωπικό είναι αρκετές και συνήθως αυτές που διαθέτουν Ski Resorts. Για παράδειγμα: Ελβετία, Αυστρία, Γαλλία, Σουηδία, Νορβηγία, Φιλανδία και Ιταλία. Σε αυτές τις χώρες μπορείς να βρεις εύκολα μια εποχιακή εργασία στην οποία θα σου παρέχουν διαμονή, διατροφή και φθηνή έως και δωρεάν ιατρική ασφάλεια (π.χ. Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων).

Η επόμενη επιλογή είναι η Ολλανδία που σου παρέχουν διαμονή αλλά συνήθως με ένα κόστος των 400€ και ιατρική ασφάλεια στα 25€/εβδομαδιαίως το ελάχιστο.

Τα ποσά που αναφέρω εξαρτούνται πάντα με τις ευκαιρίες που βρίσκεις, την προϋπηρεσία που διαθέτεις ώστε να τα διεκδικήσεις, τις φορολογίες που σου επιβάλλονται σε κάθε κράτος (για αυτό και ρωτάμε πάντα αν το ωρομίσθιο είναι πριν ή μετά τον φόρο) και την διαχείριση που επιλέγεις να κάνεις.

Πως μπορώ να μαζέψω χρήματα;

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω μπορείς να φανταστείς ότι μπορείς να κάνεις ένα όμορφο μαξιλάρι σε δύο τρία χρόνια το οποίο θα σου επιτρέψει να αγοράσεις ένα φθηνό σπιτάκι ή να ανοίξεις μια μικρή επιχείρηση ή ακόμα και να σπουδάσεις κάτι το οποίο αγαπάς και να εστιάσεις εκεί. Αν είσαι από τους ανθρώπους που επιβιώνουν αρκετά δύσκολα και θέλεις να αλλάξεις τα πράγματα αυτή είναι μια καλή μέθοδος για να αρχίσεις από κάπου.


Discover more from Travel Brothers

Subscribe to get the latest posts to your email.

Ιορδάνης Σακαλάκης (Jordan Sakalakis) Travel Brothers
Αρθρογράφος

Ιορδάνης Σακαλάκης

Με την τρέλα για ταξίδια να κυλάει στο αίμα του, ο Ιορδάνης έχει ταξιδέψει αρκετές χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ωτοστόπ. Έχει εργαστεί σε πολλαπλές χώρες, έχει γνωρίσει εκατοντάδες ανθρώπους και μέσα από το Travel Brothers μοιράζεται όλες τις μοναδικές ιστορίες και εμπειρίες που μάζεψε απ’ τα ταξίδια του.
Social:

Σχολιάστε