Πέρασες φοιτητής στην Λάρισα; Ο απόλυτος οδηγός για εσένα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Λάρισα ως νέος φοιτητής ή φοιτήτρια, από τις φοιτητικές εστίες, την ενοικίαση σπιτιού, τα πάρτι στο πανεπιστήμιο, τα μέρη στα οποία συχνάζουν οι φοιτητές και πολλά ακόμα.
Πρωτοετής Φοιτητής Λάρισα

Έδωσες πανελλήνιες και τα αποτελέσματα σε έστειλαν στην Λάρισα; Μην αγχώνεσαι, αυτή η πόλη θα σου προσφέρει εμπειρίες που ούτε καν μπορείς να φανταστείς! Σε αυτό το άρθρο θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι ως πρωτοετής φοιτητής. Από πάρτι στις εστίες, από μαγαζιά μέχρι και την καθημερινή ζωή.

Παροχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

Φοιτητικές εστίες: Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προσφέρει την δυνατότητα για διαμονή στις φοιτητικές εστίες με το κόστος να ανέρχεται στα 150€ το δίκλινο δωμάτιο και 400€ στο μονόκλινο. Το δωμάτιο στο οποίο θα μπορέσεις να μπεις εξαρτάται από την φοιτητική μέριμνα και τα κριτήρια που έχεις. Η κατάσταση στις φοιτητικές εστίες είναι αρκετά μέτριες αλλά βιώσιμες.

Οι δίκλινες εστίες είναι σε χειρότερη κατάσταση και κάποια δωμάτια έχουν σπανίως ζεστό νερό ενώ κάποια άλλα έχουν 24/7. Σε αντίθεση με τις μονόκλινες εστίες οι οποίες έχουν ζεστό νερό στην ώρα του προγράμματος που αναγράφεται και η κατάσταση στα δωμάτια είναι ελαφρώς καλύτερη. Εδώ να τονίσω πως οι εστίες είναι πολύ καλύτερες συγκριτικά από άλλες πόλεις και οι τουαλέτες είναι ενσωματωμένες σε κάθε δωμάτιο. Δεν είναι κοινόχρηστες.

Φοιτητικές εστίες Λάρισας
Κτήριο Φοιτητικών Εστιών Λάρισας
δωμάτιο εστίες
Λάρισα φοιτητής
Εστίες δωμάτιο
εστίες τουαλέτες
κοινόχρηστος χώρος εστίες
Πρόσεχε που αφήνεις το ποδήλατο σου.

Φοιτητική λέσχη: Αναλόγως τα δικαιολογητικά που έχεις δικαιούσαι δωρεάν γεύμα στην φοιτητική λέσχη του Πανεπιστήμιου. Παρόλα αυτά αν δεν δικαιούσαι δωρεάν γεύμα τότε υπάρχει ένα κόστος γύρω στα 4€. Η ποιότητα του φαγητού ΔΕΝ είναι καλή οπότε αν δεν έχεις το δικαίωμα της σίτισης τότε καλύτερα να μαγείρευες στο σπίτι σου παρά να ξοδεύεις τα χρήματα σου στην λέσχη.

Πλυντήριο: Υπάρχει ένας χώρος στις εστίες ο οποίος διαθέτει πλυντήριο με στεγνωτήριο στα 2,80€.

Γυμναστήριο: Μέσα στο χώρο του Campus υπάρχει η δυνατότητα χρήσης γυμναστήριου όπως και διάφορες δραστηριότητες οι οποίες είναι σαφώς δωρεάν. Από το γυμναστήριο μέχρι χορούς, πολεμικές τέχνες, γήπεδο τένις, γήπεδο μπάσκετ, πινκ πονκ έως και εκδρομές στον Όλυμπο ή στην Βασιλίτσα με χαμηλό κόστος.

Κυλικείο: Στην Λάρισα υπάρχει ένα καταπληκτικό μεγάλο κυλικείο οπού είναι και ο κύριος χώρος γνωριμιών. Οι τιμές του κυλικείου είναι μέτριες αλλά το περισσότερο χρόνο ως πρωτοετής θα τον επενδύσεις εκεί.

Βιβλιοθήκη:

βιβλιοθήκη λάρισα
Φωτογραφία από: Pixabay

Στο πανεπιστήμιο υπάρχει ένα μεγάλο κτήριο το οποίο είναι βιβλιοθήκη στο οποίο είτε μπορείς να δανειστείς βιβλία είτε να κάτσεις να διαβάσεις εκεί. Επίσης υπάρχει μια αίθουσα η οποία σου προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε υπολογιστή με ίντερνετ ώστε να κάνεις τις εργασίες σου.

Ενοικίαση σπιτιού στην Λάρισα:

Τα ενοίκια στην Λάρισα διαφέρουν από σπίτι σε σπίτι. Μπορείς να βρεις μια τρύπα από 150€ έως και όσο πάει. Ως μέσο όρος είναι από 250-400€ αναλόγως το σπίτι. Οι καλύτερες περιοχές για να νοικιάσεις είναι το κέντρο διότι έχεις την στάση του αστικού πάντα κοντά σου αλλά αν θέλεις να μένεις δίπλα από το Πανεπιστήμιο τότε υπάρχει και η περιοχή του Άγιου Θωμά με πιο καινούριες πολυκατοικίες από το κέντρο. Το κόστος δεν αλλάζει δραματικά οπότε είναι στην δικιά σου κρίση. Το φοιτητικό εισιτήριο από το κέντρο για το πανεπιστήμιο κοστίζει 0,60€.

Πάρτι στο Πανεπιστήμιο:

Πριν τις εποχές του Covid στο πανεπιστήμιο γινόταν σχεδόν κάθε Σάββατο ένα πάρτι. Πλέον έχουν μειωθεί αρκετά πολύ και οι φοιτητές στρέφονται περισσότερο στο κέντρο. Παρόλα αυτά γίνονται αρκετά πάρτι στις φοιτητικές εστίες τα οποία μαθαίνονται από στόμα σε στόμα και δεν είναι καθόλου δύσκολο να μάθεις για αυτά. Μερικά πάρτι γίνονται στους κοινόχρηστους χώρους των φοιτητικών κτηρίων ενώ κάποια άλλα σε δωμάτια.

Που συχνάζουν οι φοιτητές για πρωινό καφέ;

Όταν έχει καλό καιρό οι φοιτητές βρίσκονται είτε στο κυλικείο του Πανεπιστήμιου είτε στο πάρκο του Αλκαζάρ το οποίο είναι υπέροχος προορισμός για πικ-νικ και πρωινή βόλτα με τους καινούριους φίλους σου.

Τα πιο συχνά μαγαζιά που αράζουν φοιτητές για καφέ είναι:

 1. Las Ramblas: Το συγκεκριμένο μαγαζί είναι σχεδόν πάντα γεμάτο και προσφέρει πάρα πολύ ωραίο Brunch.
 2. Pablo: Αρκετά γνωστό μαγαζί για λίγο πιο κυριλέ γούστα.
 3. Playhouse: Μαζεύει φοιτητές και ντόπιους οι οποίοι θέλουν να ευχαριστηθούν τον καφέ τους σε συνδυασμό με διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια.
 4. Modi Art Cafe Bar: Ένας απόλυτα υπέροχος χώρος για να αφιερωθείς στο διάβασμα σου σε κεντρικό σημείο της πόλης.
 5. Kubrik: Το kubrik βρίσκεται στην πλατεία ταχυδρομείου και το επιλέγουν αρκετοί φοιτητές κυρίως τους ζεστούς μήνες. Επίσης είναι ένας ωραίος προορισμός για ένα χαλαρό ποτάκι το απογευματάκι.

Τα καλύτερα και πιο γνωστά τσιπουράδικα στην Λάρισα:

 1. Εντροπία: Ένας όμορφος και χαλαρός χώρος για το τσιπουράκι σου ο οποίος σου προσφέρει τον χειμώνα ένα υπέροχο τζάκι και την άνοιξη/καλοκαίρι μπορείς να κάτσεις στα τραπέζια στην απέναντι πλατεία με τα δέντρα να σου προσφέρουν μια ευχάριστη προστασία από τον ήλιο.
 2. Στο περίπου: Το περίπου είναι αρκετά γνωστό τσιπουράδικο στην καρδιά της πόλης που μαζεύει όλων των ειδών ανθρώπων και μπορείς να πιεις το τσιπουράκι σου είτε μεσημέρι είτε βράδυ απολαμβάνοντας την παρέα και την μουσική του μαγαζιού που τείνει περισσότερο σε Hip Hop, έντεχνα, ελληνικά πανκ και ροκ.
 3. Καφενείον η Γη: Ένα τσιπουράδικο που βρίσκεται στο Φρούριο και μαζεύει κυρίως κόσμο τους ζεστούς και ανοιξιάτικους μήνες προσφέροντας σου εξωτερικό χώρο όπως και χώρο στην ταράτσα του μαγαζιού με λιγότερα τραπέζια αλλά με όμορφο κλίμα.
 4. Λατέρνα: Ένα μικρό μαγαζάκι το οποίο φτιάχτηκε από νέους ηλικιακά Λαρισαίους όπου είναι στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Το κλίμα είναι όμορφο και το προσωπικό ευγενέστατο.
 5. Λάσκα: Η Λάσκα βρίσκεται λίγο πιο έξω από το κέντρο παρέχοντας σου τζάκι, ρεμπέτικες βραδιές και υπέροχο κλίμα ζεστασιάς. Τους ζεστούς μήνες σου παρέχει εξωτερικό χώρο για να απολαύσεις το τσίπουρο σου άνετος και χαλαρός. Φτιάχτηκε επίσης από νέους Λαρισαίους και μαζεύει κόσμο από ντόπιους έως και φοιτητές.

Νυχτερινή ζωή στην Λάρισα:

Η Λάρισα είναι μία πόλη η οποία προσφέρει νυχτερινή ζωή σχεδόν για όλα τα γούστα. Ναι μεν είναι λίγες οι επιλογές παρόλα αυτά δεν παύουν να υπάρχουν. Θα αναφέρω κατηγορίες οι οποίες είναι από κυριλέ μέχρι Rock και Hip Hop βραδιές.

Ας ξεκινήσουμε με τις κυριλέ επιλογές τις οποίες θα τις αναφέρω μόνο ονομαστικά διότι δεν είναι τόσο του γούστου μου αλλά πηγαίνουν αρκετοί φοιτητές:

 1. Elite Club
 2. Animal
 3. G Club

Για Hip-Hop βραδιές:

 1. Alobar. Ευχάριστο πολύ μικρό μαγαζάκι για να ακούσεις την μουσική που σου αρέσει και να περάσεις ένα όμορφο βράδι.
 2. Monk. Το monk κάνει κάποιες βραδιές με πάρτι οι οποίες διαφοροποιούνται αναλόγως την θεματική. Από Hip Hop βραδιές μέχρι και τέκνο.

Αφτεράδικα:

Δύο είναι τα πιο γνωστά αφτεράδικα για να περάσεις όμορφα βράδια:

 1. Black Rose: Εδώ θα βρεις κυρίως Rock βραδιές με φθηνό αλκοόλ, πολύ χορό και σχεδόν καθημερινά είναι γεμάτο.
 2. Μαντάτο: Η μουσική του Μαντάτο τείνεις προς ελληνική παρόλα αυτά είναι μια μπερδεμένη κατάσταση και η μουσική διαφέρει από βραδιά σε βραδιά με επίσης αρκετό χορό.

Γενικά σαν καινούριος φοιτητής μην φοβάσαι το κοινωνικό κομμάτι διότι θα γνωρίσεις πολύ γρήγορα αρκετό κόσμο και θα καταλήξεις σε μια παρέα που σου ταιριάζει. Μην φοβάσαι να κάνεις ερωτήσεις άλλους πρωτοετής φοιτητές και μην ντρέπεσαι να προτείνεις μια έξοδο με ένα άτομο που μόλις γνώρισες. Εξάλλου υπάρχουν πολλά άτομα που δεν γνωρίζουν κανέναν και θέλουν να ενταχθούν σε μία παρέα.

Τι να αποφύγεις στο Πανεπιστήμιο:

Συμβουλή: Αν δεν είσαι πολιτικά ενταγμένος κάπου τότε να ξέρεις ότι θα σε πλησιάσουν από πολιτικές παρατάξεις (ΔΑΠ, ΚΝΕ) προσφέροντας σου συμβουλές κλπ. Για εμένα καλό είναι να αποφεύγεις τέτοιου είδους κύκλους διότι προσπαθούν να σε προσεγγίσουν κυρίως στην πολιτική κατεύθυνση τους. Πρώτα γνώρισε το μέρος, γνώρισε κόσμο, φτιάξε τον κύκλο σου και αργότερα αν σε εκφράζει κάποια πολιτική συνείδηση τότε μπορείς να ενταχθείς πολύ εύκολα.


Discover more from Travel Brothers

Subscribe to get the latest posts to your email.

Ιορδάνης Σακαλάκης (Jordan Sakalakis) Travel Brothers
Αρθρογράφος

Ιορδάνης Σακαλάκης

Με την τρέλα για ταξίδια να κυλάει στο αίμα του, ο Ιορδάνης έχει ταξιδέψει αρκετές χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ωτοστόπ. Έχει εργαστεί σε πολλαπλές χώρες, έχει γνωρίσει εκατοντάδες ανθρώπους και μέσα από το Travel Brothers μοιράζεται όλες τις μοναδικές ιστορίες και εμπειρίες που μάζεψε απ’ τα ταξίδια του.
Social:

Σχολιάστε