Κόστος διακοπών στις Γαλλικές Άλπεις

Ετοιμάζεσαι να επισκεφτείς για διακοπές τις Γαλλικές Άλπεις; Οι Γαλλικές Άλπεις φημίζονται για τα χιονοδρομικά της, αλλά και για την ακρίβεια της.
Κόστος διακοπών στις Γαλλικές Άλπεις

Θα αναφερθώ κυρίως στον προορισμό του Avoriaz στις Γαλλικές Άλπεις διότι είναι και το μέρος που επισκέφθηκα για εργασία την περίοδο της χειμερινής σεζόν.

Οι Γαλλικές Άλπεις φημίζονται για τα χιονοδρομικά της αλλά και για την ακρίβεια της. Τα αεροπορικά που εξαρτούνται από εσένα, η διαμονή η οποία σου ρουφάει την τσέπη χωρίς επιλογή και τέλος το φαγητό έξω το οποίο είναι τσουχτερό σε σημείο που προκαλεί ταχυπαλμίες.

Για τα αεροπορικά πρέπει να κλείσεις πτήση για Γενεύη, Ελβετία και από εκεί να πάρεις ένα λεωφορείο το οποίο κοστίζει 35€ και αργότερα έξτρα 8€ για το τελεφερίκ το οποίο θα σε ανεβάσει στο υψηλότερο σημείο όπου είναι και το Avoriaz.

Κόστος διακοπών στις Γαλλικές Άλπεις

Η διαμονή με μια γρήγορη ματιά στο Booking για τον Δεκέμβριο με φίλτρο τα πιο οικονομικά θα διαπιστώσεις γρήγορα ότι οι τιμές είναι απίστευτα υψηλές και στο τριήμερο ξεκινάνε από 450€ και φτάνουν πάνω από 1600€ οπότε προετοιμάσου να αγοράσεις φραπέ για να έχεις να πίνεις καφέ μόλις γυρίσεις στην Ελλάδα με ελαφρύ πορτοφόλι και άχρηστη χρεωστική κάρτα.

Το κόστος για το Ski και το Τελεφερίκ ανέρχεται:

Κόστος διακοπών στις Γαλλικές Άλπεις

Ski και εξοπλισμός: 30€ αν τα κλείσεις online αλλιώς θα βρεις διαφορετικές τιμές από κοντά οι οποίες ποικίλλουν από κατάστημα σε κατάστημα. Από κάποιους ντόπιους πληροφορήθηκα ότι μπορείς να κλείσεις για μισή ημέρα με 20€ και ολόκληρη 40€.

Τελεφερίκ: Η μία διαδρομή κοστίζει 8€ αλλά το Full Day είναι στα 25€ περίπου το οποίο είναι πιο αξιόλογο από ένα απλό ανέβασμα. Γενικά οι τιμές για τον εξοπλισμό και το τελεφερίκ είναι πολύ προσιτές αν τις συγκρίνεις με προορισμούς όπως το Bansko κλπ.

Το φαγητό έξω σε μαγαζί είναι μια επώδυνη ιστορία και προετοιμάσου για ένα απλό γεύμα να ξεπερνάς τα 20€ χωρίς ορεκτικό, αναψυκτικό και τα συναφή. Οπότε αν θέλεις να γευματίζεις τρεις φορές την ημέρα σε μαγαζιά το κόστος θα ξεπερνάει τα 60€. Αν προσθέσεις και αναψυκτικά ή ποτά ανεβαίνει ακόμα παραπάνω το κόστος. Ωστόσο αν νοικιάσεις ένα δωμάτιο με κουζίνα έχεις την επιλογή να πηγαίνεις σε Super Market και να μαγειρεύεις πολύ πιο οικονομικά ώστε να επενδύσεις τα χρήματα που κερδίζεις σε άλλες δραστηριότητες.

Η νυχτερινή έξοδος είναι λίγο πιο ακριβή από την Ελλάδα. Σε ένα μπαρ το ποτό κοστίζει περίπου στα 8€ ενώ σε ένα Club ξεκινάνε από 11-12€ και τα σφηνάκια στα 8€. Να σημειώσω πως τα Club δεν σε επιβαρύνουν οικονομικά κατά την είσοδο όπως κάνουν σε πολλά μέρη. Προσοχή με τα ποτά διότι τα περισσότερα είναι μπόμπες και καλό θα ήταν να μετριάζεις την κατανάλωση. Καλύτερα να αγοράσεις ένα μπουκάλι από ένα Super Market, να πιείτε με την παρέα σου στο σπίτι και να πάτε αργότερα στο νυχτερινό μαγαζί και να πάρετε ένα-δύο ποτάκια.

Η ξενάγηση στο χωριό με έλκηθρο ξεκινάει από 10€ και σου κάνει το γύρω του χωριού με μια ωραία στάση στην πιο όμορφη θέα που μπορείς να βρεις στο Avoriaz. Παρόλα αυτά το χωριό είναι μικρό και γυρίζεται εύκολα και με τα πόδια.

Για περισσότερες πληροφορίες έχω κάνει ένα πρόχειρο Vlog στο TikTok που δείχνω κάποια πράγματα για την κοστολόγηση του ταξιδιού.

@jordansmindworld

Δεν δείχνω πολλά πλάνα σχετικά με το μέρος διότι ήθελα να αναφερθώ κυρίως στην κοστολόγηση του ταξιδιού. #γαλλικές #άλπεις #γαλλία #fyp #ταξίδι #κόστος #vlog

♬ πρωτότυπος ήχος – Jordan’s Mind World

Παρόλη την ακρίβεια του συγκεκριμένου ταξιδιού είναι ένας προορισμός ο οποίος είναι σαν ζωγραφιά, με υπέροχα ξύλινα κτήρια, καταπληκτικές θέες και ωραία νυχτερινή ζωή.

Κόστος διακοπών στις Γαλλικές Άλπεις

Για όσους διαθέτουν το budget και θέλουν να επισκεφθούν ένα μέρος που βγήκε από έναν πανέμορφο πίνακα τότε το συνιστώ ανεπιφύλακτα.


Discover more from Travel Brothers

Subscribe to get the latest posts to your email.

Ιορδάνης Σακαλάκης (Jordan Sakalakis) Travel Brothers
Αρθρογράφος

Ιορδάνης Σακαλάκης

Με την τρέλα για ταξίδια να κυλάει στο αίμα του, ο Ιορδάνης έχει ταξιδέψει αρκετές χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ωτοστόπ. Έχει εργαστεί σε πολλαπλές χώρες, έχει γνωρίσει εκατοντάδες ανθρώπους και μέσα από το Travel Brothers μοιράζεται όλες τις μοναδικές ιστορίες και εμπειρίες που μάζεψε απ’ τα ταξίδια του.
Social:

Σχολιάστε